Finasterid - lösningen för håravfall

Om du vill köpa finasterid för att bekämpa håravfall,
så har du kommit till rätt ställe!

Köp finasterid

Vad är det som orsakar håravfall hos män?

Den genomsnittliga mannen har 100.000 hår i hårbotten innan de första symtomen på skallighet uppstår. Ju finare håret, desstu mer är det närvarande i ett visst område. Blonda hår är de finaste, och den totala mängden blonda hår på en mans huvud är ca 140.000. Män med svart hår har i genomsnitt 110.000 hår på huvudet och rödhåriga män har 90.000 hår.

Det finns tre faktorer som orsakar håravfall hos män:

  1. Närvaro av testosteron och dihydrotestosteron. Ju högre nivåer av dessa könshormoner är, desto mer benägen är en man att uppleva androgenetisk alopeci.
  2. Åldrande. Hos de flesta män som blir äldre finns det en ökad förekomst och omfattning av manligt håravfall.
  3. Och sist men inte minst den viktigaste faktorn: ärftlig predisposition.

Dessa faktorer är beroende av varandra och orsakar inte håravfall på egen hand. Till exempel, någon som har höga nivåer av manliga könshormoner i kroppen men saknar den ärftliga predispositionen, kommer inte att bli skallig. Och vice versa, om en man har den genetiska faktorn men saknar höga nivåer av androgener, så kommer håravfall inte heller att förekomma. Dessa tre faktorer bildar tillsammans en synergi som utgör majoriteten av mäns benägenhet att bli skalliga. Det betyder att om vi kan ta en av dessa faktorer ur ekvationen, kan vi förhindra att skallighet hos män. Här kommer finasterid in i spelet.

Hur kan jag avgöra om jag lider av håravfall?

Hår på hårbotten följer en tillväxtcykel på cirka 16 månader som kan särskiljas i tre olika faser. Tillväxtfasen (kallad anagenfas), halterad tillväxt (catagenfas) och vila (telogenfas). Hår faller av när de går igenom vilofasen.Mängden hår som en man förlorar varje dag beror på individen, men i allmänhet förlorar en man i genomsnitt 100 hår per dag. Samtidigt växer ungefär samma mängd hår tillbaka, så att mängden hår är konstant. Totalt sett är cirka 90 procent av dina hår i tillväxtfasen i nuläget.Och håret växer 1 cm per månad. Graden av håravfall beror också på perioderna som också kan vara olika för varje individ. Om fler hår är förlorade än håren som växer tillbaka samtidigt, så talar vi i de flesta fall om håravfall. Så hur avgör man om man förlorar mer hår än vanligt?

För det första kan du helt enkelt titta i spegeln och jämföra hur densiteten ser ut i ditt hår med hur det såg ut förut. Hårbotten som följer mönstret av ärftlig håravfall kommer att utvecklas på ett typiskt sätt som ett svar på de tre faktorer som vi nämnde ovan. Varje konsekutiv generation hår i hårbotten kommer att minska i diameter och hårdäcktillväxten blir finare tills hårfollikeln inte längre producerar hår och krymper bort.

För det andra är hårlinjen ofta en bra indikator för att avgöra om håravfall pågår. Det vanligaste håravfallsmönstret börjar med en M-formad hårlinje, där håravfall i frontregionen på båda sidor av templen bildar ett triangulärt skalligt område. Detta börjar ofta redan i mäns pubertet eftersom hormonnivåerna ökar, och de flesta män upplever detta. Det refereras ofta till som frontal alopeci hos ungdomar och är föregångaren till håravfall, som består av ytterligare steg av frontalopi som slår samman med den gradvisa skallghetspunkten på vertexen.

För det tredje kan personer i din omgivning som har känt dig länge och ser dig regelbundet märka en skillnad i ditt hårförhållande.

Stoppa håravfall? Köp din farmaceutiska finasterid här!

Köp finasterid