Finasterid - lösningen för håravfall

Om du vill köpa finasterid för att bekämpa håravfall,
så har du kommit till rätt ställe!

Köp finasterid

Erfarenheter av Finasterid

Det har diskuterats allmänt att finasteridtabletter kan inducera sexuella biverkningar hos vissa män. Nedan är en artikel med förstahands erfarenhet från en ung man som drabbades av androgenetisk alopeci och därför valde att starta en behandling mot håravfall med finasteridtabletter. Kanske ännu mer intressant är uttalandet från läkaren som ordinerat tabletterna till honom. Hon säger också att hon har en make som använder finasterid utan några klagomål. Dessa motsättningar illustrerar situationen bra. Glöm inte att män med negativa erfarenheter kommer att vara mer benägna att berätta sin historia på internet än männen som är nöjda med sin användning av finasterid. Sammantaget upplever en mycket liten andel av männen som tar finasterid som behandling för ärftligt manligt håravfall biverkningar.

Den (inte så hårda) sanningen om håravfalls mediciner

Jeff O. var 35 när hans fru Kredit: Illustration av Mark Matchoför första gången konfronterade honom om deras alltmer anemiska sexliv. Paret hade gått från att nästan dagligen ha sex till ungefär varannan månad."Jag hade knappt märkt det," säger Jeff. "Jag kunde få erektion. Men den blev inte lika hård som tidigare. Och den andra saken - "Och vet du vad mer? Säger Jeff, som arbetar som medicinsk försäljningsrepresentant i södra Kalifornien. "Färgen på min utlösningens blev gul."

Efter flera besök hos läkaren och en massvis av tester fick Jeff reda på att han led av låga testosteron halter, och den troliga orsaken chockade honom. "Jag kommer att undergå hormonbehandling resten av mitt liv," säger han, "på grund av Propecia."

Propecia hyllades som något av ett mirakelläkemedel när det först lanserades på marknaden i december 1997. Läkemedlet var mer effektivt vid bekämpning av håravfall än Rogaine och krävde inte någon kletig påstrykning. Vid den tidpunkten varnade läkemedelsproducenten Merck att en liten andel av alla Propecia-användare skulle kunna uppleva sloknande erektioner och nedsatt libido. Men för de miljoner människor som vände sig till Propecia för att förhindra sitt håravfall, var det väl värt risken.

Nu visar ny forskning att Merck kan ha underskattat persistensen av några av Propecias biverkningar. Som en del av en studien som publicerades i en utgåva av Journal of Sexual Medicine i juni 2011, undersökte Dr. Michael Irwig från George Washington University 71 vanliga Propecia-användare och fann att 94 procent drabbades av lågt libido, 92 procent upplevde erektil dysfunktion och 92 procent upplevde minskad sexuell upphetsning. Dessutom visade undersökningen att vissa biverkningar kunde bestå i genomsnitt 40 månader efter att patienterna avbrutit användningen av läkemedlet, vilket var i motstånd till den vanliga uppfattningen att de oönskade symptom helt enkelt skulle försvinna om du slutade äta medicinen. "Propecia's ihållande biverkningar är det som är nyheten i den här studien - ", säger Irwig.

Det är viktigt att komma ihåg att provstorleken i Irvigs studie var liten och att de flesta av de män som han intervjuade rekryterades från Propeciahelp.com, en online supportgrupp. Andelen användare som drabbats av signifikanta biverkningar är definitivt mindre än den här studien föreslår. Det finns väldigt lite tvivel om att dessa upptäcker kommer att leda till mer granskning i framtiden. De har redan blivit kontaktade av advokater: Flera företag i Nordamerika förfogar för närvarande ärenden mot Merck. Nyckelfrågan är nu huruvida Merck visste att biverkningarna kunde kvarstå även efter att patienter slutat ta medicinen.

Ingen eld utan rök, och i det här fallet kan det varit Merck som startat elden. Enligt ett klagomål som lämnades in i Florida utvidgade Merck varningen på produktetiketten så att den inkluderade texten "Bestående problem med erektil dysfunktion efter avslutad dos" ställd inför en studie från Svenska Läkemedelsverket som tyder på att Propecia kan vara en långsiktig sexuell hämmare. Men omskrivningen framkom bara i Sverige. I mars 2010 ändrades även ettikerna i Itali en, men ingenting om riskerna för varaktiga sexuella biverkningar framkom i USA fören till våren, kanske som svar på publiceringen av Irwigs studie och en översyn från Center for Sexual Function at Lahey Clinic i Peabody, Massachusetts, som nådde en liknande slutsats.

I ett uttalande som svarade på vår undersökning bekräftade Merck att vissa Propecia-användare - uttalandet anger 1,3 procent - upplevde erektil dysfunktion, men bolaget slingrar sig på frågan om hur länge biverkningar kan bestå och säger "Ett orsakssamband ... Har inte fastställts. "

För att förstå sambandet mellan hårväxt och sexuell funktion hjälper det att veta hur läkemedlet fungerar. Finasterid, den aktiva föreningen i Propecia, är en 5-alfa reduktashämmare, vilket innebär att den blockerar omvandlingen av testosteron till den mer potenta dihydrotestosteron (DHT), som tunnar ur håret och bidrar till skallighet. Finasterid utvecklades ursprungligen för att krympa förstorad prostata (i ett läkemedel som heter Proscar), men läkare märkte att det också hjälpte med att öka hårväxten.

Det är värt att notera att spädbarn som är födda utan förmåga att konvertera testosteron till DHT, föds också med tvetydiga könsorgan. "Du behöver DHT för att forma en penis", förklarar Irwig. Av denna anledning ombes gravida kvinnor att undvika exponering av detta läkemedel.

Den sena varningen på Propecia är en kall komfort för David M., en 29-åring från Virginia, som slutade med läkemedlet efter fyra år för att upptäcka att hans biverkningar förvärrades under de kommande 12 månaderna. Han lider nu av låga testosteronnivåer (som kan leda till gynekomasti, eller som skolmobbarna kallar det "chips-tuttar").David erkänner att han inte gjorde mycket forskning innan han först hämtade ut sitt recept. "Jag fällde hår, och min hudläkare föreslog Propecia i samband med Rogaine," säger han."Det slutade definitivt fälla. Det gjorde vad det skulle göra."

Det finns också många män som har använt medlet i flera år utan biverkningar. Abdulmaged M. Traish, professor i biokemi och urologi vid Boston University School of medicine, förklarar, "det finns redundans i biologi. Om ett tändstift misslyckas, fortsätter andra att brinna ", vilket innebär att människokroppen kan kompensera för förlusten av DHT på ett antal sätt.

För att adekvat adressera de varaktiga effekterna av Propecia skulle Merck behöva genomföra en studie på 10 000 patienter - hälften av dem på Propecia, hälften på placebo - under en femårsperiod, säger Irwig."Men jag har svår att se att den här studien kommer ske. Det är för dyrt." Vad vi vet utan en studie är detta: Sluta ta Propecia en och riskera att förlora det hår som du har bevarat eller växt ut under året.

Vad som händer härnäst är upp till domstolarna. Förhandlingar är redan på gång. (FDA har varit relativt tysta i frågan. Dem godkände Propecia mot bekämpning av ärftligt manligt håravfall 1 997 och, med undantag för en varning 2009 mot Merck för att inte varit helt uppriktig om biverkningarna, har de varit tysta.) Men det enda som alla kan enas om är behovet av mer information. Bernard Daskal, en partner vid Lynch Daskal Emery, en advokatbyrå i Manhattan som undersöker Propecia, säger "Om du har frågor, ska du söka upp en läkare, inte en advokat."

För vad det är värt, förskriver Dr Julian Mackay-Wiggan, en hudläkare vid Columbia University, fortfarande Propecia till sina patienter, liksom många andra läkare."Jag säger till mina patienter att detta är ett relativt nytt läkemedel, och det här är vad vi vet om det, och faktum är att vi ofta upptäcker mer med tiden, "säger hon. "Men just nu, baserat på vad vi vet, känner jag mig bekväm med att skriva ut det."Om någon tvivlar på hennes avsikter, erbjuder hon ett ganska skottsäkert försvar. "Jag vet inte om han vill att jag ska berätta det här," säger hon, "Men min man använder Propecia."

Rapkin, M. (2012). The (Not So Hard) Truth About Hair Loss Drugs [Den (inte så hårda) sanningen om håravfalls mediciner]. (kopafinasterid.se, Översättning). Internet: www.mensjournal.com/magazine/the-not-so-hard-truth-about-hair-loss-drugs-20121115.

Stoppa håravfall? Köp din farmaceutiska finasterid här!

Köp finasterid